Nom Manuel
Cognoms González González
Data i lloc de naixement 25-10-1951, Mazaricos (A Coruña)
Data d'ingrés 21-12-2009 Número 196
Secció Secció Filològica
Especialitat Lingüística
Nota biogràfica

És catedràtic emèrit de filologia romànica a la Universitat de Santiago de Compostel·la, on ha ocupat diversos càrrecs acadèmics.

Ha estat director dels Cursos de lingua e cultura galegas para estranxeiros, organitzats per l’Instituto da Lingua Galega, la Real Academia Galega i la Xunta de Galícia. Dirigeix TERMIGAL, el servei gallec de terminologia cientificotècnica, i coordina el Centro Ramón Piñeiro para a Investigación en Humanidades. Ha estat secretari de l’Instituto da Lingua Galega i president de Puntogal, l’entitat encarregada de gestionar .gal, el domini lingüístic i cultural gallec a Internet. És membre numerari de la Real Academia Galega, de la qual va ser secretari i tresorer, i en la qual coordina o va coordinar els Seminaris de Sociolingüística, de Lexicografia i de Terminologia, a més de dirigir-ne el Diccionari.

Dirigeix la revista Cadernos de lingua, publicada per la Real Academia Galega, i és membre del comitè de redacció de l’Atlas linguistique roman, així com del consell científic de revistes especialitzades com ara Verba, Journal of Portuguese Linguistics, Estudios de Fonética Experimental i Fonetică şi Dialectologie, entre d’altres. És autor de nombroses publicacions en l’àmbit de la geografia lingüística, la dialectologia, la lexicografia, la sociolingüística, la història de la llengua, la fonètica i les tecnologies de la parla.

Ha rebut el Premio da Cultura Galega 2022 de la Xunta de Galícia.

Publicacions a l'IEC
Torna