Nom Albert
Cognoms Carreras de Odriozola
Data i lloc de naixement 06-10-1955, Barcelona
Data d'ingrés 11-05-2017 Número 361
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Economia
Nota biogràfica

Doctor en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (1983). Catedràtic d’història i institucions econòmiques al Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, on ha ocupat diversos càrrecs acadèmics. Abans va ser becari postdoctoral al Departament d’Economia de la Universitat de Berkeley, professor titular d’història econòmica i secretari del Departament d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona i professor d’història econòmica i director del Departament d’Història i Civilització de l’Institut Universitari Europeu. També ha estat Catedràtic Príncep d’Astúries al Centre d’Estudis Alemanys i Europeus de l’Escola d’Afers Exteriors de la Universitat de Georgetown. Ha estat secretari de l’Asociación Española de Historia Económica, president de l’European Business History Association i president del Consell de Recerca de l’Institut Universitari Europeu.

Del gener del 2011 al gener del 2013 ha estat secretari d’Economia i Finances del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i des d’aleshores fins al gener del 2016 n’ha estat el secretari general. Des del 2017 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. És cofundador del grup d’Economistes pel Benestar i col·legiat de mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya, on ha col·laborat activament a la Comissió d’Economia Catalana. Actualment és director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.

És autor d’uns cent cinquanta treballs acadèmics, entre llibres, articles i capítols de llibre sobre la industrialització i el creixement econòmic de Catalunya, d’Espanya, d’Itàlia, d’Europa i de l’Amèrica Llatina.

Publicacions a l'IEC
Torna