Nom Josep Maria
Cognoms Gregori i Cifré
Data i lloc de naixement 25-09-1954, Igualada
Data d'ingrés 08-06-2017 Número 364
Secció Secció Històrico-Arqueològica
Especialitat Musicologia
Nota biogràfica

Musicòleg i cantant. Es doctorà en filosofia i lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on és catedràtic de musicologia. Ha estat secretari de l’Institut de Musicologia Josep Ricart i Matas, així com de la Societat Catalana de Musicologia. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. 

Ha publicat nombrosos treballs de recerca sobre la història de la música catalana dels segles xv al xix i sobre les relacions entre la música i el món sagrat, que ha aplegat en diverses publicacions dins del camp de l’estètica i del pensament musical. Dirigeix i coordina els projectes Inventari dels Fons Musicals de Catalunya (IFMuC) de la UAB (https://webs.uab.cat/ifmuc/) i Fontes Musicæ Cataloniæ (https://fontes-musicae-cataloniae.iec.cat/) de l’IEC, centrats en la recuperació del patrimoni musical de Catalunya. Codirigeix l’edició de la col·lecció de partitures «Mestres Catalans Antics» (Tritó i Ficta Edicions).  

En la vessant artística, ha cantat amb els conjunts de música antiga La Capella Reial de Catalunya, de Jordi Savall; Exaudi Nos i De Canendi Elegantia, amb els quals ha participat en nombrosos concerts i enregistraments. D’altra banda, en la vessant literària, ha traduït del francès al català diverses obres de Sant Lluís Maria Grignion de Montfort, Emmanuel d’Hooghvorst i Annick de Souzenelle per a Claret, Publicacions de l’Abadia de Montserrat i Fragmenta, i ha publicat el poemari El jardí dels tres amors (Trípode Edicions, 2023).  

Publicacions a l'IEC
Torna