Nom Jordi
Cognoms Camí Morell
Data i lloc de naixement 09-10-1952, Terrassa
Data d'ingrés 16-11-2017 Número 367
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Farmacologia
Càrrecs a l'IEC
Vocal de la Secció de Ciències Biològiques (2021 - )
Nota biogràfica

Doctor en medicina, catedràtic de farmacologia a la Universitat Pompeu Fabra, director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i vicepresident de la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca contra l’Alzheimer, de la qual fou impulsor i el primer director (2008-2020). 

Guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (2000), ha estat, entre altres, vocal del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i del Comitè de Bioètica d’Espanya, i el primer president del Comitè per a la Integritat de la Recerca a Catalunya (CIR-CAT). Ha fomentat la creació i el desenvolupament de centres de recerca biomèdica com l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) o el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, institució que dirigeix des del 2005. Des del 2022 forma part de l’Academia Europaea i és president del Comité Español de Ética de la Investigación des del 2023. És autor del primer Codi de bones pràctiques científiques, adoptat des del 2001 pels investigadors dels diferents centres del PRBB.

La seva activitat científica s’ha centrat en el camp de les neurociències (dependència de drogues, cognició), però també ha explorat altres camps, com la bibliometria, l’avaluació i la política científica. Membre actiu de la Sociedad Española de Ilusionismo, actualment promou estudis científics sobre la neurociència que hi ha darrere de la màgia.

Publicacions a l'IEC
Torna