Nom Vicent
Cognoms Martines Peres
Data i lloc de naixement 22-01-1965, Alacant
Data d'ingrés 14-12-2017 Número 376
Secció Secció Filològica
Especialitat Llengua i tecnologia: elaboració i explotació de corpus orals i escrits
Nota biogràfica

Premi extraordinari en la llicenciatura en filologia catalana (1988), es doctorà en filologia catalana (1993) i en traducció i interpretació (2003) per la Universitat d’Alacant (UA).

Catedràtic de filologia catalana (febrer, 2003) i investigador principal de l’ISIC-IVITRA de la UA (2000), on també fundà la Seu Universitària de la Nucia (2001) i la de Xixona (2001). És membre numerari de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’IULMA, i corresponent a Alacant de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. És codirector del Center For Catalan Studies (Universitat de Califòrnia a Santa Barbara) i de l’Internationales Institut für Iberische Studien (Universitat Otto Friedrich de Bamberg). Membre de la UNESCO CHAIR Education, Research and Digital Inclusion (UA, Seu de la Nucia). Dirigeix el Programa de Doctorat en Transferències Interculturals i Històriques (UA).

Ha publicat més de dos-cents vint volums, capítols, articles i ressenyes sobre literatura romànica, ecdòtica, traducció i lingüística aplicada. Ha estat investigador principal i membre de nombrosos projectes de recerca del Plan Nacional, de l’ONU, de la Generalitat Valenciana (IP projectes d’excel·lència: programes Prometeo i ISIC), i de la Unió Europea. És avaluador de l’AGAUR, AVAP, AVCL, ANEP i UE-Expert. És director de col·leccions en editorials internacionals com «IVITRA», John Benjamins, eHumanista/IVITRA, UCSB, o «Classiques Catalanes Modernes», Garnier. 

Ha estat professor convidat en nombroses universitats d’Europa i Estats Units, i ha rebut, entre altres distincions, el Premi d’Investigació Ibn Al-Abbar (Generalitat Valenciana, 1990), el Premi Rei En Pere d’Agermanament Occitano-Català (1989), i el Premio de Ensayo de Catalán, Gallego y Vasco de la Fundación Ortega y Gasset, UCM, UNED i Fundació «La Caixa» (1993). 

Publicacions a l'IEC
Torna