Nom Ildikó
Cognoms Szijj
Data i lloc de naixement 24-03-1962, Budapest
Data d'ingrés 14-12-2017 Número 218
Secció Secció Filològica
Especialitat Lingüística
Nota biogràfica

Llicenciada en filologia espanyola i filologia portuguesa (1987) i en filologia francesa (1988) per la Universitat Eötvös Loránd de Budapest, es doctorà en estudis romànics (2000). Des del 1987 ensenya al Departament de Llengua i Literatura Portugueses d’aquesta mateixa universitat, i actualment n’és la directora.

A la seva universitat és responsable de l’especialització en filologia iberoromànica, examinadora dels exàmens de llengua de l’Institut Ramon Llull i coordinadora del Centre d’Estudis Gallecs. Coorganitza regularment les Jornades Universitàries Catalanohongareses. És membre de diverses associacions, com la Magyar Nyelvtudományi Társaság (Associació Hongaresa de Lingüística), l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, de la qual ha estat vicesecretària (2003-2006) i vocal (2012-2021), i la Société de Linguistique Romane. Va coorganitzar el XIVè Col·loqui de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, celebrat a Budapest (2006). És membre del comitè editorial de les revistes Lingüística (Universitat de Porto), Acta Hispanica (Universitat de Szeged), Scripta (Universitat de València), Cadernos de Lingua (Real Academia Galega) i Estudis Romànics (Institut d’Estudis Catalans). Va col·laborar en la revisió del Diccionari hongarès-català (Enciclopèdia Catalana, 1996) de Kálmán Faluba i Károly Morvay i va traduir A vulgáris latin de József Herman (Tinta Könyvkiadó, Budapest, 2002).

Va rebre el Premi de l’Editorial Akadémiai de Budapest (2004) pel diccionari Spanyol-magyar kisszótár (del qual és coautora amb Kálmán Faluba i Károly Morvay), la Medalla Pro Universitate de la Universitat Eötvös Loránd, en el grau d’argent (2008), i el Premio da Cultura Gallega (2020).

Publicacions a l'IEC
Torna