Nom Antoni
Cognoms Trilla i García
Data i lloc de naixement 26-07-1956, Barcelona
Data d'ingrés 08-11-2018 Número 381
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Medicina
Nota biogràfica

Llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona (UB) el 1980 i doctor en medicina per la UB el 1990, màster en gestió hospitalària i de serveis sanitaris (UB) i màster en economia de la salut (UPF i UB).

Va obtenir una beca de formació en epidemiologia clínica i recerca en serveis de salut a la Universitat d’Iowa (Estats Units, 1990). És especialista en medicina interna i en medicina preventiva i salut pública. Treballa a l’Hospital Clínic, on ha assolit la categoria professional de consultor sènior i ha ocupat els càrrecs de cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia i també director de Qualitat i Seguretat Clínica. És catedràtic de Salut Pública del Departament de Medicina de la UB, on dirigeix el Màster en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris. Col·labora en diferents mitjans de comunicació en temes de divulgació i anàlisi. Va ser president del Consell d’Administració de l’Agència de Qualitat i Avaluació en Salut de Catalunya, on va desenvolupar la Central de Resultats del Sistema Sanitari i el projecte Essencial.

És autor de més de dos-cents articles originals publicats en revistes biomèdiques incloses a SCI i PubMed, i ha escrit més de trenta capítols en llibres de medicina. És Research Professor d’ISGlobal i investigador principal o associat en més de vint projectes de recerca i assaigs clínics. És també revisor i membre del consell editorial de diverses publicacions espanyoles i de revistes biomèdiques internacionals.

Ha rebut el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona (2007), la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2015), el Premi Big-Vang de Comunicació Científica (2016), la Distinció del Claustre de Doctors de la UB a la millor tasca de divulgació i comunicació científica (2018), el Premio Nacional CSIC-FBBVA a la Divulgación Científica (2022) i el Premi Nacional Avedis Donabedian a la Qualitat (2023), entre d’altres.

Publicacions a l'IEC
Torna