Nom Montserrat
Cognoms Castelló i Badia
Data i lloc de naixement 10-05-1960, Tàrrega
Data d'ingrés 12-03-2020 Número 399
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Psicologia
Nota biogràfica

És llicenciada en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989), en la qual es doctorà l’any 1993 amb una de les primeres tesis en català sobre l’escriptura a l’ensenyament secundari.

Des del 2011 és catedràtica de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna - Universitat Ramon Llull, on lidera el Seminari Interuniversitari de Recerca en Identitat i Noves Trajectòries Educatives (SINTE), reconegut i finançat per la Generalitat de Catalunya. Experta en l’estudi dels processos psicològics que comporta l’activitat d’escriure, ha fet recerca sobre l’escriptura científica i acadèmica, el desenvolupament de la identitat investigadora, el sentit de pertinença a la comunitat dels investigadors i la seva incorporació a l’àmbit professional. Professora i investigadora convidada a les universitats de Dartmouth, Texas A&M, Oxford, London College, Göteborg i Aarhus. Ha estat representant electa al Consell executiu de l’European Association for Research on Learning and Instruction, on també va fundar i liderar la primera xarxa europea sobre formació d’investigadors (Researcher Education and Careers).

És directora de l’Institut de Recerca en Psicologia de la Universitat Ramon Llull des de la seva creació el 2017, i té diversos càrrecs en associacions de recerca internacionals en l’àmbit de la psicologia i l’educació.

Ha estat guardonada amb el premi extraordinari de doctorat atorgat per la Junta de Govern de la Universitat Autònoma (bienni 1993-1995) i el premi nacional de pedagogia Rosa Sensat concedit per l’Associació Rosa Sensat, el MEC i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1997).

Publicacions a l'IEC
Torna