Nom Albert
Cognoms Moncusí Ferré
Data i lloc de naixement 23-02-1972, Reus
Data d'ingrés 21-01-2021 Número 407
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Antropologia
Nota biogràfica

És doctor en antropologia social per la Universitat Rovira i Virgili (2002, URV) i professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, institució de la qual ha estat degà (2018-2024).

Ha fet recerca sobre processos de patrimonialització immaterial, transformacions en barris multiculturals, associacionisme de migrants, identificacions etnonacionals en zones de frontera i processos d’identificació col·lectiva i relacions interètniques. En aquesta darrera línia de recerca s’emmarquen la seva tesi doctoral, Meitat de França meitat d’Espanya, o Cerdanya catalana? Identitats, fronteres i espais de sociabilitat en una comarca del Pirineu, amb què va obtenir el premi extraordinari de doctorat de la URV (2002) i el segon Premi d’Investigació Cultural Marquès de Lozoya del Ministeri de Cultura i Esports (2003).

Ha fet prop de vuitanta aportacions a congressos, ha impartit una vintena de seminaris, cursos de formació i conferències i és autor de més de cinquanta publicacions, entre monografies, llibres, capítols de llibre i articles, aquests últims publicats en revistes com Revista Valenciana d’EtnologiaArxius de Ciències Socials, Quaderns-e de l’Institut Català d’Antropologia o Revista d’Etnologia de Catalunya. És membre del consell editorial de les revistes Arxiu d’Etnografia de Catalunya i Debats, i del comitè científic de la Revista Internacional de Estudios Migratorios (RIEM). És membre del grup d’investigació MIDICO (Migracions, Diversitat i Convivència) i de l’Associació Valenciana d’Antropologia, l’Associació Valenciana de Sociologia i l’European Association of Social Anthropologists (EASA).

Publicacions a l'IEC
Torna