Nom Josep M.
Cognoms Tabernero Caturla
Data i lloc de naixement 25-10-1963, Barcelona
Data d'ingrés 03-06-2021 Número 409
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Medicina (Oncologia)
Nota biogràfica

Doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on es llicencià el 1987 amb el premi extraordinari de llicenciatura. Catedràtic de la Universitat de Vic ‑ Universitat Central de Catalunya. Actualment és el cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron, director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia i responsable de la Unitat d’Investigació de Teràpia Molecular del Càncer, unitat pionera a Espanya, dedicada al desenvolupament d’assaigs clínics de fase I de teràpia molecular. Activament involucrat en recerca translacional i estudis farmacocinètics i farmacodinàmics amb nous fàrmacs antineoplàsics.

Participa en diferents societats internacionals, com ara l’Associació Americana per a la Recerca del Càncer (AACR), la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO) i la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), de la qual va ser president (2018-2019), i és autor de nombroses publicacions científiques i coautor de moltes altres (índex h de 112 i 74.000 citacions).

És considerat per l’edició espanyola de Forbes un dels tres líders més influents en l’atenció mèdica del càncer. El 2020 va ser nomenat membre de l’assemblea de la Unió Europea que assessora el Mission Board for Cancer (Comissió Europea). El 2019 va rebre el Premi Nacional de Recerca de Catalunya, atorgat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i per la Generalitat de Catalunya, en reconeixement de les seves contribucions a l’avenç de la investigació sobre el càncer. El 2022 va ser reconegut com a «Médico del Año» en el marc dels Premios ABC Salud, atorgats pel diari ABC de Madrid.

Publicacions a l'IEC
Torna