Nom Montserrat
Cognoms Corominas Guiu
Data i lloc de naixement 30-09-1959, La Pobla de Lillet
Data d'ingrés 03-06-2021 Número 408
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Genètica
Nota biogràfica

Llicenciada en biologia per la Universitat de Barcelona (UB), va fer la tesi doctoral al Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina d’aquesta universitat i dues estades postdoctorals als Estats Units —a l’Escola de Medicina de la Universitat de Nova York i a la Divisió de Toxicologia de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts—, durant les quals es va formar en biologia del càncer.

És membre de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i catedràtica de genètica de la Facultat de Biologia de la UB. Lidera el Laboratori de Regulació de l’Expressió Gènica dins el grup de Biologia del Desenvolupament i Genòmica. En els darrers anys, ha centrat la seva recerca en l’estudi dels mecanismes cel·lulars i genòmics relacionats amb el desenvolupament i la regeneració, utilitzant Drosophila melanogaster com a sistema model. És coautora de nombroses publicacions científiques i ha participat, des del 2011, en una dotzena de projectes, en deu dels quals com a investigadora principal. Ha dirigit, i dirigeix, tesis doctorals, treballs de final de grau i treballs de final de màster. Ha estat guardonada amb la distinció ICREA Acadèmia. Compagina la recerca amb la tasca docent com a professora i coordinadora de diverses assignatures de grau i màster.

El 2015 s’incorporà a la Junta Directiva de la Societat Catalana de Biologia (SCB), entitat que va presidir des del 2017 fins al 2020. Actualment n’és vicepresidenta segona. Ha contribuït en dues de les iniciatives més rellevants de la SCB: la Bioagenda, un cercador de les activitats científiques de l’àmbit de la biologia que es fan a Catalunya, i la Iniciativa Catalana per a l’Earth Biogenome Project (CBP o Biogenoma), projecte liderat amb la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que té per objectiu seqüenciar el genoma de les espècies eucariotes dels Països Catalans.


 

Publicacions a l'IEC
Torna