Nom Mireia
Cognoms Grau Creus
Data i lloc de naixement 09-02-1969, Barcelona
Data d'ingrés 19-10-2022 Número 421
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Ciències Polítiques i Sociologia
Nota biogràfica

És llicenciada en ciències polítiques i sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993) i doctora en ciències polítiques i socials per l’Institut Universitari Europeu de Florència (2000) amb la tesi The effects of institutions and political parties upon federalism: the channelling and integration of the Comunidades Autonomas within the central-level policy processes in Spain (1983-1996), dirigida per Yves Mény.

Va ser professora de ciència política i de l’Administració a la Universitat de Múrcia (1999-2005), on va contribuir a l’establiment de la Facultat de Ciències Polítiques i de l’Administració i del grau en ciències polítiques. Ha impartit docència al Master of Advanced Studies in European Policies and Public Administration a la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) i al Master of Research in Political Science de la Universitat Pompeu Fabra (2009-2011), així com diversos cursos en diferents edicions de la Winter School on Federalism and Governance organitzada per l’Eurac Bolzano i la Universitat d’Innsbruck (2014-2017). Actualment és professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona.

És autora de publicacions acadèmiques en revistes i editorials internacionals en l’àmbit de la descentralització i l’estudi dels sistemes federals.Experta en l’anàlisi institucional dels sistemes polítics multinivell, des del 2005 treballa a l’Àrea de Recerca de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA) de la Generalitat de Catalunya, de la qual és la cap des del 2016. Des de l’IEA participa en congressos i conferències internacionals vinculats sobretot a la International Association of Centers for Federal Studies (IACFS), associació acadèmica internacional creada el 1977. Actualment és membre de la junta de govern de la IACFS.

Publicacions a l'IEC
Torna