Nom Josefina
Cognoms Castro Fornieles
Data i lloc de naixement 01-03-1958, Barcelona
Data d'ingrés 19-10-2022 Número 419
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Ciències de la salut
Nota biogràfica

Metge especialista en psiquiatria, és doctora en medicina per la Universitat de Barcelona i també és màster en gestió sanitària.

Ha estat cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona durant deu anys. Des del 2012 és directora de l’Institut Clínic de Neurociències del mateix hospital. És catedràtica del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona, on imparteix assignatures de psiquiatria i de psiquiatria de nens i adolescents. És investigadora de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), on és la coordinadora del Grup de Psiquiatria i Psicologia de la Infància i l’Adolescència, que forma part de l’Àrea de Neurociències Clíniques i Experimentals. És membre del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM) de l’Institut de Salut Carlos III, del Ministeri de Ciència i Innovació. Ha dirigit nombrosos projectes de recerca i és autora d’articles i publicacions científiques sobre els trastorns psiquiàtrics en nens i adolescents.

Les seves línies de recerca són els trastorns de la conducta alimentària i els trastorns psicòtics en nens i adolescents. Els estudis se centren en les bases genètiques i les característiques clíniques i cognitives d’aquests trastorns, així com en els marcadors de risc i de pronòstic. És membre de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l’Asociación Española de Psiquiatría de la Infancia y la Adolescencia (AEPNYA) —en va ser presidenta durant quatre anys— i del Panel Científic Assessor del Col·legi Europeu de Neuropsicofarmacologia (European College of Neuropsychopharmacology, ECNP).

Publicacions a l'IEC
Torna