Nom Antoni
Cognoms Torre
Data i lloc de naixement 17-11-1948, L'Alguer
Data d'ingrés 26-02-2007 Número 181
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Naturalista i zoòleg
Nota biogràfica

És doctor en ciències biològiques; va ser professor de ciències matemàtiques, físiques, químiques i naturals a l’Escola Estatal. Com a professor contractat a la Universitat de Sàsser, va fer cursos sobre biologia, ecologia, conservació i gestió de la fauna sarda.

És consultor ambiental, s’ocupa de l’anàlisi i la planificació ambientals, de l’estudi i la gestió de la fauna salvatge, i de la comunicació i formació ambientals.

Ha publicat articles científics i alguns llibres sobre conservació de l’avifauna, especialment marina i costanera. Ha participat en cursos i jornades científiques de la Institució Catalana d’Història Natural de l’IEC i de la Universitat Catalana d’Estiu. Va contribuir a l’establiment del Parc Nacional de l’Asinara i del Parc Natural Regional de Port Comte.

És membre fundador de la xarxa científica internacional MEDMARAVIS. Ha estat membre de comitès de gestió del Parc Nacional de l’Asinara, del Parc Natural Regional de Port Comte i de l’Àrea Marina Protegida de Cap de la Caça - Illa Plana. És president, des del 2021, del Centre Cultural Antoni Nughes. És membre del Patronat de la Fundació Alsina i Bofill i del Patronat de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu. Des del 2007 és membre corresponent de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans i des del 2016 és delegat a l’Alguer de l’IEC. 

Publicacions a l'IEC
Torna