Nom Nikolas
Cognoms Jaspert
Data i lloc de naixement 28-12-1962, Melbourne
Data d'ingrés 31-03-2008 Número 188
Secció Secció Històrico-Arqueològica
Especialitat Història medieval peninsular
Nota biogràfica

Es doctorà amb una tesi sobre el priorat de Santa Anna de Barcelona i la canònica de Santa Eulàlia del Camp a Barcelona.  

La seva recerca se centra en la història medieval peninsular, les croades, els ordes militars, la història urbana i les relacions entre Alemanya i Catalunya. Inicià la carrera acadèmica a la Universitat Lliure de Berlín, on exercí com a professor assistent. Del 1998 al 2005, fou professor titular a la Universitat Friedrich Alexander d’Erlangen-Nuremberg (Alemanya); del 2005 al 2013, fou catedràtic d’història medieval de la Universitat del Ruhr a Bochum (Alemanya), i des del 2013, és catedràtic d’història medieval a la Universitat de Heidelberg (Alemanya).  

És coeditor de Zeitschrift für Historische Forschung (‘Revista d’Investigació Històrica’). És membre dels comitès científics de les revistes Anuario de Estudios Medievales, Imago Temporis, Aragón en la Edad Media i Medievalismo, Potestas, Edad Media. Revista de Historia, Espacio - Tiempo - Forma, Revue Mabillon, En la España Medieval, De Medio Aevo, Intus-Legere Historia i Al-Masāq.  

És coeditor de la sèrie Geschichte und Kultur der Iberischen Welt (‘Història i Cultura del Món Ibèric’), Outremer i Spätmittelalterstudien (‘Estudis de la Baixa Edat Mitjana’). Del 2013 al 2017 va ser president de la Société Internationale des Historiens de la Méditerranée. Des del 2020 és membre de la Heidelberger Akademie der Wissenschaften (‘Acadèmia de Ciències de Heidelberg’).

Publicacions a l'IEC
Torna