Nom Lluís B.
Cognoms Polanco i Roig
Data i lloc de naixement 21-06-1959, València
Data d'ingrés 27-11-1989 Número 140
Secció Secció Filològica
Especialitat Sociolingüística i lingüística
Nota biogràfica

Es doctorà l’any 1995 a la Universitat de València amb la tesi El Liber elegantiarum’ de Joan Esteve. Edició crítica i estudi 

Va fer també estudis de doctorat en sociolingüística a la Universitat de Laval del Quebec i de llengua i literatura àrabs a diverses universitats. Els anys 1982-1983 va ocupar per oposició la plaça d’assessor-traductor a la Diputació de València. Des del 1981 és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. 

Les seves publicacions abasten diversos camps, com la sociolingüística, la planificació i la història cultural. Entre moltes altres, en destaquen: La normativa al País Valencià. Problemàtica i perspectives, Manual de llenguatge administratiu valencià o la monografia i edició crítica The ‘Liber elegantiarum’ by Joan Esteve. A Catalan-Latin Dictionary at the Crossroads of Fifteenth-Century European Culture. 

Va coordinar al País Valencià l’enquesta sociolingüística Grau de cohesió, aculturació i desculturació de la comunitat lingüística catalana, de l’Institut d’Estudis Avançats de les Illes Balears (UIB-CSIC, 1989-1994), i ha treballat dins els projectes del Servei de Tractament Informatitzat de Textos Catalans (Universitat de Barcelona). Ha estat membre de l’Institut de Filologia Valenciana (Universitat de València, 1983-1995). A la Secció Filològica de l’IEC ha dirigit la Comissió de Transcripció i Transliteració. 

Publicacions a l'IEC
Torna