Nom Josep
Cognoms Perarnau i Espelt
Data i lloc de naixement 08-07-1928, Avinyó
Data d'ingrés 07-05-1990 Número 145
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Filosofia
Nota biogràfica

És eclesiàstic i erudit, s’ordenà a Barcelona i estudià teologia a Salamanca, Roma i Munic.

Es llicencià en filosofia i en història, i es doctorà en teologia. Ha estat professor de l’Institut Superior d’Estudis Medievals de Roma. En erigir-se la Facultat de Teologia de Catalunya, es féu càrrec del Seminari de Teologia als Països Catalans. Ha concentrat el seu treball en els manuscrits medievals dels autors catalans.

Ha publicat en dos volums el catàleg dels manuscrits lul·lians de Munic. Va fundar i dirigir la col·lecció «Studia, Textos, Subsidia» de la Facultat de Teologia i l’anuari Arxiu de textos catalans antics (ATCA), projecte que rebé el Premi Nacional de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya (1996). És magister de la Maioricensis Schola Lullistica (1976) i soci de la Societat Internacional d’Estudis Franciscans (1976).

Ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or de Recerca (1993), la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1998) i el Premi de la Crítica als Estudis Filològics (1999), de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona (2009). 

Publicacions a l'IEC
Torna