Nom Pere
Cognoms Lluís Font
Data i lloc de naixement 01-05-1934, Pujalt
Data d'ingrés 07-05-1990 Número 149
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Història de la filosofia
Càrrecs a l'IEC
Vicepresident de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2000 - 2007)
Secretari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (1994 - 2000)
Nota biogràfica

De formació universitària francesa en filosofia i teologia, és professor emèrit de filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on fou el primer director del Departament de Filosofia i vicerector d’Estudis.

Ha publicat un centenar de treballs d’història de la filosofia moderna, d’història del pensament català, d’història del pensament cristià i de filosofia de la religió; ha editat en català obres de Montaigne, de Descartes, de Pascal, de Spinoza i de Kant; ha dirigit la col·lecció «Textos Filosòfics» d’Edicions 62 i ha revisat el vocabulari filosòfic i religiós per a la segona edició del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. És membre del Consell de Direcció de la Fundació Bernat Metge i ha estat vicepresident de la Fundació Joan Maragall i membre del Consell Assessor de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Consell d’Avaluació Científica i Tècnica del Pla de Recerca de Catalunya, del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i del Consell Supervisor del TERMCAT.

És membre de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, posseeix la Creu de Sant Jordi i és doctor honoris causa per la Universitat de Lleida.

Entre les seves publicacions, cal destacar Cristianisme i modernitat (2016), Immanuel Kant. Sis assaigs i diàleg d’ultratomba (2016), Filosofia de la religió (2017) i la traducció catalana dels Pensaments i opuscles de Blaise Pascal (2021), que ha rebut el Premi del PEN Català a la Millor Traducció 2022 i el Premio Nacional del Ministerio de Cultura a la Mejor Traducción 2022.

Publicacions a l'IEC
Torna