Nom Salvador
Cognoms Alegret i Sanromà
Data i lloc de naixement 26-01-1947, Barcelona
Data d'ingrés 17-09-1990 Número 160
Secció Secció de Ciències i Tecnologia
Especialitat Química analítica
Càrrecs a l'IEC
Vicepresident de l'IEC (2005 - 2009)
Secretari general de l'IEC (2002 - 2005)
Secretari general en funcions de l'IEC (2005)
Vicepresident de la Secció de Ciències i Tecnologia (2001 - 2002)
Secretari de la Secció de Ciències i Tecnologia (1998 - 2001)
Nota biogràfica

Doctor en ciències químiques, és catedràtic jubilat de química analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha exercit diversos càrrecs.  

Ha estat investigador i professor en diverses universitats europees i americanes. La seva activitat principal de recerca es va centrar en el camp dels sensors i els biosensors i de l’anàlisi química automatitzada. Ha participat en diferents programes europeus de recerca i desenvolupament, i ha actuat com a expert en diverses agències de la Unió Europea. Fou redactor i assessor de química de la Gran enciclopèdia catalana i membre del comitè editor del Full Lexicogràfic. És membre de la Societat Catalana de Química i de la Societat Catalana de Terminologia, filials de l’IEC. Ha format part també del Consell Rector de la Universitat Catalana d’Estiu i ha estat president de la Fundació .cat.  

És autor de nombrosos articles especialitzats de recerca i de diverses patents, i també de treballs de lexicografia química, especialment de nomenclatura de química analítica. Ha rebut el Premi Marià Aguiló de l’IEC (1975) pel Diccionari de l’utillatge químic (1977), i la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats (2023). És catedràtic honorari de química de la Universitat de Santo Tomás, a Manila (Filipines). 

Publicacions a l'IEC Programes de recerca
Torna