Nom Josep
Cognoms González-Agàpito i Granell
Data i lloc de naixement 03-10-1946, Mataró
Data d'ingrés 15-11-1991 Número 172
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Teoria i història de l'educació
Càrrecs a l'IEC
President de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2011 - 2016)
President de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2007 - 2011)
Tresorer de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (1994 - 2000)
Tresorer de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2003 - 2007)
Secretari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2000 - 2003)
Nota biogràfica

Vinculat des de jove als corrents renovadors de l’educació, es formà a la Universitat de Barcelona, on es llicencià en filosofia i lletres i es doctorà en pedagogia amb premi extraordinari.

És un dels membres fundadors de la Societat Catalana de Pedagogia i de la Societat d’Història de l’Educació. Catedràtic emèrit de teoria i història de l’educació de la Universitat de Barcelona. Fou degà de la Facultat de Pedagogia i president de la Conferència Espanyola de Degans, des d’on impulsà nous plans d’estudi i noves titulacions. Ha estat membre per designació del Consell Escolar de Catalunya (1993-2004) com a personalitat de prestigi en el camp de l’educació. És assessor de la col·lecció «Textos Pedagògics» i de «Clásicos de la Educación». És vicepresident de la Fundació Artur Martorell. Ha estat membre del Consell de la Informació de Catalunya, patró de la Fundació Carulla i membre del comitè organitzador dels premis Baldiri Reixac, Francesc Candel i d’Educació en el Lleure.

En el camp de la recerca es dedica a l’estudi del pensament i les realitzacions pedagògiques renovadores contemporànies i llur relació amb els factors socials, polítics i econòmics coetanis.

Publicacions a l'IEC
Torna