Nom Xavier
Cognoms Llimona i Pagès
Data i lloc de naixement 01-02-1943, Barcelona
Data d'ingrés 23-10-1992 Número 175
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Micologia i liquenologia
Càrrecs a l'IEC
Secretari de la Secció de Ciències Biològiques (2013 - 2017)
Secretari de la Secció de Ciències Biològiques (2002 - 2008)
Nota biogràfica

És doctor en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona, a la qual ha estat vinculat com a professor des del 1965 i és catedràtic emèrit de botànica. Fou professor agregat i catedràtic a la Universitat de Múrcia entre els anys 1977-1982.

Ha publicat dos-cents deu treballs, principalment sobre líquens i fongs mediterranis.

Ha impulsat els estudis de criptogàmia, ha dirigit i ha redactat un ampli resum dels coneixements en aquest camp als Països Catalans (volums 4 i 5 de la Història natural dels Països Catalans), pel primer dels quals rebé el Premi Prat de la Riba de l’IEC. Fou membre fundador i president de la Societat Catalana de Micologia i de la Societat Espanyola de Liquenologia; membre del consell de redacció de la Revista Catalana de Micologia i del consell assessor de diversos periòdics de micologia i liquenologia. És membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Des del 2012 i sota el memorial Fons de Recerca Salvador Llimona contribueix a promoure treballs de fongs i líquens de Catalunya.

Ha estat guardonat amb la Medalla de Plata de l’OPTIMA (Organization for the Phyto-Taxonomic Investigation of the Mediterranean Area) l’any 2004 i amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya el 2006. Ha estat inclòs al treball biogràfic Fifty influential lichenologists (Kärnefelt, 2009).
Publicacions a l'IEC
Torna