Nom Jordi
Cognoms Lleonart i Aliberas
Data i lloc de naixement 10-05-1948, Barcelona
Data d'ingrés 06-06-1994 Número 197
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Biologia pesquera
Càrrecs a l'IEC
Secretari de la Secció de Ciències Biològiques (2009 - 2013)
Secretari de la Secció de Ciències Biològiques (2008 - 2009)
Secretari de la Secció de Ciències Biològiques (2000 - 2002)
Nota biogràfica

És doctor en biologia per la Universitat de Barcelona i investigador científic del Consell Superior d’Investigacions Científiques, a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

Està especialitzat en ecologia numèrica, dinàmica de poblacions marines explotades, biologia pesquera i modelització bioeconòmica de pesqueries. Ha treballat també en els àmbits de la història de la pesca a Catalunya i de la terminologia pesquera als Països Catalans.

És autor de diverses publicacions i ha treballat en llibres col·lectius sobre pesca: L’oceanografia. Recursos pesquers de la mar catalana (1986), La pesca a Catalunya el 1722. Segons un manuscrit de Joan Salvador i Riera (1987) i Espècies pesqueres d’interès comercial. Nomenclatura oficial catalana (1992).

És membre de la Societat Catalana de Biologia i de la Institució Catalana d’Història Natural, filials de l’IEC. Ha participat en diverses recerques i ha coordinat el projecte «Els noms populars dels animals als Països Catalans», destinat a posar noms i oferir criteris per a l’elaboració de la Història natural dels Països Catalans.
Publicacions a l'IEC
Torna