Nom Joan
Cognoms Estruch i Gibert
Data i lloc de naixement 24-07-1943, Barcelona
Data d'ingrés 20-12-1995 Número 204
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Sociologia de la religió
Nota biogràfica

Doctor en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona, cursà estudis de postgrau en sociologia a la Universitat Catòlica de Lovaina.

Ha estat catedràtic de sociologia i director del Centre d’Investigacions en Sociologia de la Religió a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha estat també director del Departament de Sociologia, fins a la jubilació. Ha fet classes a diferents universitats europees i a la Universitat de Boston. Formà part de la Comissió Tècnica de la Fundació Jaume Bofill de Barcelona (1979-1994). Ha publicat diversos llibres, capítols de llibres, un centenar d’articles en els àmbits de la sociologia i de la religió, i ha fet nombroses traduccions. Entre les seves obres destaquen Plegar de viure. Un estudi sobre els suïcidis (1981), en coautoria amb Salvador Cardús; L’Opus Dei i les seves paradoxes: un estudi sociològic (1993); Les altres religions. Minories religioses a Catalunya (2005) i Entendre les religions. Una perspectiva sociològica.

Entre altres reconeixements, ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2006), la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària (2009) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2020).

Publicacions a l'IEC
Torna