Doctor en farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB) i tècnic bromatòleg per la Universitat Complutense de Madrid. Ha fet estades al laboratori de bioquímica agrícola de l’Escola Nacional Superior d’Agricultura de Grignon (França).
És catedràtic emèrit jubilat de nutrició i bromatologia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB (Campus de l’Alimentació). Ha estat professor de les universitats de Barcelona i de Salamanca, degà de la Facultat de Farmàcia d’aquestes dues universitats, director general d’Universitats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i vicepresident de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya (CIRIT).
Ha investigat sobre amines biògenes (histamina, tiramina, serotonina) en aliments, i també sobre interaccions entre aliments i medicaments, carotenoides i polifenols en aliments, estabilitat d’aliments, dret alimentari, additius alimentaris i nutrició comunitària. Ha estat col·laborador de la Gran enciclopèdia catalana. És membre de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), de la qual ha estat president. Va ser responsable de la Xarxa Temàtica de Nutrició, que generà el Centre Català de la Nutrició (CCNIEC), adscrit a l’IEC.
Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya, el Premi Ramon Turró del CCNIEC, la Distinció de la UB a les millors activitats de divulgació científica i humanística, el Premi Gastronòmic Llorenç Torrado com a divulgador, la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya per la seva tasca docent de recerca i divulgació en els camps de les ciències farmacèutiques i de l’alimentació.