Nom Pere
Cognoms Puigdomènech i Rosell
Data i lloc de naixement 28-04-1948, Barcelona
Data d'ingrés 07-04-2003 Número 244
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Biologia molecular
Càrrecs a l'IEC
President de la Secció de Ciències Biològiques (2017 - )
Nota biogràfica

És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i doctor en ciències biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Després d’una estada a Berlín, ingressà al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’any 1981. Ha treballat a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona, del que fou director fins al 2002, i al Centre de Referència en Biotecnologia de la Generalitat de Catalunya. Fou Director del Centre de Recerca en Agrigenòmica, un consorci públic format per CSIC, l’IRTA, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona, entre el 2003 i el 2013.

Ha publicat articles científics i de divulgació en revistes internacionals i mitjans de comunicació, llibres i treballs de síntesi. És membre de l’Acadèmia Europea, de l’European Molecular Biology Organization, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i membre estranger de l’Académie d’Agriculture de France i de l’Acadèmia de Ciències d’Hongria.

Ha estat president de la Societat Catalana de Biologia i del Comitè d’Ètica del CSIC. És membre del Grup Europeu d’Ètica de les Ciències i les Noves Tecnologies de la Comissió Europea, del Consell Científic del CNRS francès, del Grup de Treball d’Ètica i Ciència d’ALLEA, del Biosciences Steering Committee de l’EASAC i del Comité Español de Ética de la Investigación.

He rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi Fundació Catalana per la Recerca (2000), el Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica (2006), el Premi de la COSCE de divulgació científica (2013), i el Premi Europeu de Divulgació Científica (2019), per la seva obra Exploracions pel planeta del menjar.

Publicacions a l'IEC Currículum
Torna