Nom Antoni Joan
Cognoms Colom Cañellas
Data i lloc de naixement 17-09-1946, Palma
Data d'ingrés 14-06-2004 Número 248
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Teoria i història de l'educació
Nota biogràfica

És doctor en pedagogia per la Universitat de Barcelona i catedràtic emèrit de teoria de l’educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Fou fundador i director del Departament de Ciències de l’Educació de la UIB, degà de la Facultat d’Educació i director de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) d’aquesta universitat. Ha fet recerca en teoria de l’educació, educació no formal i història de l’educació i del pensament contemporani. Ha publicat obres en nou països i en sis llengües. És assessor en qüestions d’avaluació del Ministeri d’Educació i forma part dels consells de redacció de revistes especialitzades estrangeres, així com de l’editorial Armand Colin de París. Ha estat biografiat a Internacional who’s who in education, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), i ha estat professor convidat a universitats europees i americanes.

Col·laborador de l’Organització d’Estats Iberoamericans (OEI) i de la UNESCO, va rebre el Premi Enric Larreta de l’IEC (1978) i el Premi Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I (1981). També fou distingit amb l’Escut d’Argent de la UIB.

Publicacions a l'IEC
Torna