Nom Āngels
Cognoms Pascual de Sans
Data i lloc de naixement 03-12-1938, Barcelona
Data d'ingrés 28-02-2006 Número 266
Secciķ Secciķ de Filosofia i Cičncies Socials
Especialitat Estudis de poblaciķ
Cārrecs a l'IEC
Tresorera de la Secciķ de Filosofia i Cičncies Socials (2011 - 2016)
Nota biogràfica

És llicenciada en ciències per la Universitat de Barcelona i doctora en economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1982), on és catedràtica emèrita de geografia humana.

Fou coordinadora del Grup de Recerca sobre Migracions del 2005 al 2008 i coordinadora emèrita des del 2009 fins a la seva jubilació (2013). Ha fet estades d’estudi i recerca a França, els Estats Units i Itàlia. Els seus temes principals de recerca han estat les qüestions urbanes i la població. En aquest darrer camp, s’ha centrat en l’estudi de la mobilitat i l’assentament. El seu treball de recerca ha donat lloc a moltes contribucions en reunions nacionals i internacionals i a nombroses publicacions. És membre de diferents comitès científics de congressos de la seva especialitat i de xarxes de recerca. Fou cofundadora de l’Associació Catalana de Sociologia.

Membre experta i ponent de la Comissió d’Estudi sobre la Política d’Immigració a Catalunya, creada per acord del Parlament de Catalunya el 15 de març de 2000. Publicació: Document de la Comissió d’Estudi sobre la Política d’Immigració a Catalunya, Barcelona, Publicacions del Parlament de Catalunya, 2001.

Ha rebut la Medalla de la Universitat Autònoma de Barcelona (1991) i la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2005).

 

Publicacions a l'IEC
Torna