Nom Maria Dolors
Cognoms Garcia Ramon
Data i lloc de naixement 07-11-1943, Gandia
Data d'ingrés 28-02-2006 Número 268
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Geografia i gènere
Càrrecs a l'IEC
Tresorera de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (2016 - 2020)
Nota biogràfica

És màster en geografia per la Universitat de Berkeley i catedràtica emèrita d’anàlisi geogràfica regional de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat professora i investigadora visitant a universitats d’Amèrica, la Gran Bretanya i Israel. Forma part del consell assessor de la revista Documents d’Anàlisi Geogràfica i és membre del consell de redacció de diverses revistes estrangeres i espanyoles del camp de les ciències socials. Ha estat secretària de la Comissió Gender and Geography de la Unió Geogràfica Internacional i presidenta de la Societat Catalana de Geografia. Ha publicat treballs sobre agricultura, desenvolupament rural i història contextual de la disciplina geogràfica. És investigadora de l’Institut Interuniversitari de Dones i Gènere.

Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2003) i el Jan Monk Award, guardó atorgat per l’Associació de Geògrafs Americans (2008), el Premi Vautrin Lud, el «Nobel» de geografia (2016), i ha estat distingida amb el Lauréat d’Honneur de la Unió Geogràfica Internacional (2016).

Publicacions a l'IEC
Torna