Nom Miquel
Cognoms Vilardell i Tarrés
Data i lloc de naixement 20-07-1946, Calders
Data d'ingrés 12-06-2006 Número 271
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Reumatologia i geriatria
Nota biogràfica

És doctor en medicina per la Universitat de Barcelona; catedràtic emèrit de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona —on va ser vicedegà i degà de la Facultat de Medicina, i vicerector de Relacions amb les Institucions Sanitàries.

Ha dirigit el Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on ha coordinat la Unitat d’Investigació en Medicina Interna. Presideix el Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern de la Generalitat. Té més de dues-centes cinquanta publicacions en revistes indexades en el Science Citation Index, i ha dirigit més de cinquanta tesis doctorals. És membre del Consell Català d’Especialitats Mèdiques i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Ha presidit el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (2010-2014) i la comissió nomenada per la Conselleria de Salut per a emetre un informe sobre el control de la despesa sanitària, vinculat al seu nom.

Ha rebut el Premi Pere Farreras Valentí (1978) de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1997), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2015) i la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2016).

Publicacions a l'IEC
Torna