Nom Jordi
Cognoms Galí i Garreta
Data i lloc de naixement 04-01-1961, Barcelona
Data d'ingrés 23-02-2009 Número 287
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Teoria macroeconòmica i economia monetària
Nota biogràfica

És llicenciat en ciències empresarials, màster en gestió internacional per l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) i doctor en economia per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).

És investigador del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i professor de recerca de la Barcelona School of Economics. Ha estat professor a la Graduate School of Business de la Universitat de Colúmbia i a la Universitat de Nova York. El 2022 va ser elegit president de la Societat Catalana d’Economia. És investigador associat del National Bureau of Economic Research i del Center for Economic Policy Research, així com fellow de l’Econometric Society. Ha estat president de l’European Economic Association, així com coeditor del Journal of the European Economic Association i de l’European Economic Review.

Ha rebut diversos premis i reconeixements, entre els quals destaquen el Premi Rei Jaume I d’Economia de la Generalitat Valenciana (2004), el Premi Yrjö Jahnsson al millor economista europeu amb menys de quaranta-cinc anys (2005), el Premi Societat Catalana d’Economia de l’IEC (2008), el Premi Nacional de Recerca de la Generalitat de Catalunya (2011), la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (2015), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2020) i el Premio Nacional de Investigación Pascual Madoz en dret i ciències econòmiques i socials, atorgat pel Ministeri de Ciència i Innovació (2021).

Publicacions a l'IEC
Torna