Nom Oriol
Cognoms Nel·lo i Colom
Data i lloc de naixement 19-11-1957, Barcelona
Data d'ingrés 23-02-2009 Número 286
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Geografia
Nota biogràfica

Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els quals ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics.

Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (doctor en geografia) i a la Universitat Johns Hopkins (mestratge en afers internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011). Des de l’any 2016 presideix el Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona.

És professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. A la mateixa universitat dirigeix també el Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat (GURB).

En els darrers anys, ha estat professor convidat a la School of Environment and Development, a Manchester, a l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia i al Departament d’Arquitectura de la Universitat de Sàsser, així com conferenciant a universitats d’Argentina, el Brasil, Espanya, Gran Bretanya, Itàlia, Mèxic, Portugal i Xile.

Membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC des de l’any 2009, exerceix, des del 2017, el càrrec de delegat de l’Institut a la Societat Catalana de Geografia i és membre de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori.

Publicacions a l'IEC
Torna