Nom Lluís
Cognoms Ferrer i Caubet
Data i lloc de naixement 21-07-1959, Palma de Mallorca
Data d'ingrés 13-12-2010 Número 294
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Patologia animal
Nota biogràfica

És llicenciat en veterinària per la Universitat de Saragossa, màster en patologia animal i doctor en veterinària per l’Escola Superior de Veterinària de Hannover.

És catedràtic de medicina i cirurgia animal a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha estat professor als Estats Units (Universitat Cornell i Universitat Tufts), als Països Baixos (Universitat d’Utrecht), al Canadà (Universitat de Montreal) i a Portugal (Universitat Tècnica de Lisboa). Les seves investigacions s’han centrat en la leishmaniosi canina, en les infeccions cutànies per Staphylococcus spp. i, en general, en la dermatologia veterinària i comparada.

Ha publicat més de cent cinquanta articles en revistes científiques, ha dirigit divuit tesis doctorals i ha participat com a coautor en quinze llibres de difusió internacional.

Fou degà de la Facultat de Veterinària de la UAB (1994-1998) i rector de la mateixa universitat (2002-2009). És membre numerari de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Catalunya i membre d’honor de l’Asociación Española de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas. Ha rebut el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2010).

Publicacions a l'IEC
Torna