Nom Miquel
Cognoms Canals i Artigas
Data i lloc de naixement 15-06-1957, Torà
Data d'ingrés 27-06-2011 Número 297
Secció Secció de Ciències i Tecnologia
Especialitat Geociències marines
Càrrecs a l'IEC
Vicepresident de la Secció de Ciències i Tecnologia (2018 - 2022)
Tresorer de la Secció de Ciències i Tecnologia (2014 - 2018)
Nota biogràfica

Director de la Càtedra d’Economia Blava Sostenible de la Universitat de Barcelona (UB), va ser fundador i primer director del Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà i del Grup de Recerca Consolidat en Geociències Marines d’aquesta universitat.  

Investiga els efectes de la dinàmica oceanogràfica sobre l’ecosistema marí, la transferència del senyal del canvi global cap a l’oceà profund i els impactes antropogènics sobre el medi marí, entre altres temes.  

Fou director de recerca associat del Centre Nacional de la Recerca Científica de França (CNRS), membre del Comitè Científic de l’Institut Francès de Recerca per a l’Explotació del Mar (IFREMER) i expert avaluador per a la Comissió Europea (CE), l’ESF, la National Science Foundation (NSF) i agències de finançament de la recerca de diversos països.  

És autor de quatre-centes cinquanta publicacions científiques, la majoria en revistes internacionals indexades. Ha editat disset llibres i números especials de revistes especialitzades. Les seves publicacions tenen més de 23.000 citacions i un índex h de 78 (segons Google Scholar). Ha dirigit vint-i-set tesis doctorals a les universitats de Barcelona, Gant, Utrecht, la Bretanya Occidental i Perpinyà.  

Ha rebut la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària (2004), el Premi Rei Jaume I (2008) i el Prix La Recherche (2014). Ha estat editor associat de la revista Progress in Oceanography, de la qual ara és membre del Consell Editorial. Ha estat jurat dels Premios Fronteras del Conocimiento (en la categoria de canvi climàtic) de la Fundación BBVA.

Publicacions a l'IEC
Torna