Nom Joan
Cognoms Egea i Fernández
Data i lloc de naixement 06-06-1951, Olesa de Montserrat
Data d'ingrés 27-02-2012 Número 304
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Dret civil
Nota biogràfica

És doctor en dret per la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari, catedràtic emèrit de dret civil de la Universitat Pompeu Fabra i acadèmic de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

La seva docència i activitat investigadora se centren principalment en el dret civil de Catalunya. És autor d’un centenar de publicacions científiques i ha codirigit els comentaris al Codi civil de Catalunya de l’editorial Atelier. Com a membre de l’Observatori del Dret Privat de Catalunya, ha participat en diversos avantprojectes de llei, entre els quals hom pot destacar els relatius a la Llei del Codi civil de Catalunya, llibre segon (persona i família) i al llibre quart. Va intervenir també en els treballs preparatoris de la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència.  

Ha estat degà de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, vocal de la Junta Electoral Central i membre de la Comissió que assessora, en la resolució dels recursos governatius, la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat.

L’any 2009 va ser nomenat, per designació del Parlament de Catalunya, membre del Consell de Garanties Estatutàries, del qual va ser elegit vicepresident i després, l’any 2013, president fins al maig del 2022.

Entre altres distincions, ha rebut la Medalla d’Honor de la Generalitat de Catalunya per serveis excepcionals a la justícia i el Premi Puig Salellas de l’Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya.

Publicacions a l'IEC
Torna