Nom Ferran
Cognoms Sagarra i Trias
Data i lloc de naixement 21-08-1952, Barcelona
Data d'ingrés 17-12-2012 Número 307
Secció Secció de Ciències i Tecnologia
Especialitat Arquitectura
Càrrecs a l'IEC
Secretari de la Secció de Ciències i Tecnologia (2022 - )
Nota biogràfica

Arquitecte urbanista i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Fou director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i professor titular del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC. També ha estat professor a l’Institut d’Urbanisme de la Universitat de Montreal (1998), a la Universitat Politècnica de Milà (2004-2006) i al Royal Melbourne Institute of Technology. Ha participat en nombrosos tallers arreu del món.

Ha estat membre del tribunal de fi de carrera a l’ETSAB i a diverses universitats estrangeres, examinador extern a escoles d’arquitectura internacionals, coordinador en el programa EC-US Architectural Education Network i promotor de la xarxa ALFA de la Unió Europea i del programa URBAL.

Fou assessor de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (1994-2008) i també del regidor de Sòl i Habitatge de Barcelona. És autor de llibres, capítols i articles sobre història del projecte urbà —en particular a Barcelona— i sobre cultura urbanística dels segles xix i xx.

Premi Domènech i Montaner 1990-1992 de l’IEC, el 2011 va rebre la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent de la Generalitat de Catalunya, i el 2022, el Premi de Conservació del Patrimoni del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Publicacions a l'IEC
Torna