Nom Jordi
Cognoms Salas-Salvadó
Data i lloc de naixement 05-05-1958, Reus
Data d'ingrés 25-02-2013 Número 310
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Nutrició i bromatologia
Nota biogràfica

És doctor en medicina i cirurgia, catedràtic de nutrició i bromatologia a la Universitat Rovira i Virgili, director de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina de Reus i del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC), i director del programa de nutrició CIBEROBN de l’Institut Carlos III. Prèviament, havia estat membre del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i president de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica. Impulsor dels estudis PREDIMED i PREDIMED-Plus, dos grans assajos clínics per a la prevenció cardiovascular. Una de les principals línies de recerca en què treballa és la vinculació de la dieta amb la salut.

En l’àmbit internacional, és president del Fòrum Mundial d’Investigació i Difusió Nutricional de l’INC, i membre del consell d’experts del Grup Europeu d’Estudi de la Diabetis i la Nutrició de l’Associació. Entre 2019-2022 figura a la llista Highly Cited Researchers. És autor de més de sis-cents articles científics i ha editat vuit llibres.

La seva carrera científica ha estat reconeguda amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi DuPont de la Ciència (2014), el Premi Josep Trueta (2012) i el Premi de l’Acadèmia Espanyola de Nutrició (2014). Ha estat distingit amb la Creu de Sant Cosme i Sant Damià (2019) del Col·legi de Metges de Tarragona; el guardó ICREA-Acadèmia (2020), que reconeix l’excel·lència de la recerca dels professors de les universitats públiques catalanes, i la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (2020).

 

Publicacions a l'IEC
Torna