Nom Albert
Cognoms Rossich i Estragó
Data i lloc de naixement 13-07-1952, Girona
Data d'ingrés 17-03-2014 Número 316
Secció Secció Històrico-Arqueològica
Especialitat Literatura catalana de l'edat moderna i del segle XIX
Nota biogràfica

És doctor en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i en periodisme per la UAB.  

Les seves línies bàsiques de recerca són la literatura catalana de l’edat moderna i del segle xix, l’edició de textos, la història de la llengua i el plurilingüisme literari, matèries a les quals ha dedicat més de dues-centes cinquanta publicacions en llibres o revistes. Ha dirigit Panorama crític de la literatura catalana, de l’editorial Vicens Vives (2009-2011), i ha editat l’obra d’importants autors del barroc, com Vicent Garcia o Francesc Fontanella. Ha publicat l’antologia Poesia catalana del barroc i el manual Literatura catalana moderna (siglos xvi-xviii) (2011), totes dues en col·laboració amb Pep Valsalobre.  

Ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà (2018). És catedràtic emèrit de filologia catalana de la Universitat de Girona i, des del 2022, és membre numerari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Publicacions a l'IEC
Torna