Nom Joan
Cognoms Nogué i Font
Data i lloc de naixement 24-05-1958, Hostalets de Bas
Data d'ingrés 17-03-2014 Número 317
Secció Secció de Filosofia i Ciències Socials
Especialitat Geografia humana
Nota biogràfica

Joan Nogué és catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona i director de la Càtedra del Bosc de la mateixa universitat.

Va ser director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya des de la seva creació l’any 2004 i fins a l’any 2017. Es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona i va ampliar estudis a la Universitat de Wisconsin, a Madison (EUA), sota el mestratge del professor Yi-Fu Tuan. Ha estat professor adjunt de la Universitat de Western, Ontario (Canadà), i professor visitant en diverses universitats europees i americanes. Treballa en dues grans línies d’investigació: el pensament geogràfic territorial i l’anàlisi del paisatge des de l’òptica dels estudis culturals.

Ha publicat molts llibres sobre ambdues temàtiques i nombrosos articles en revistes internacionals de reconegut prestigi. Els seus tres darrers llibres són: Paesaggio, territorio, società civile. Il senso del luogo nel contemporaneo (Melfi: Libria, 2017), Yi-Fu Tuan. El arte de la geografía (Barcelona: Icaria, 2018) i L’altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana (Barcelona: Tigre de Paper, 2022), en col·laboració amb Rosa Cerarols.

És Premi Rei Jaume I d’Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat i Premi d’Assaig Joan Fuster. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), del comitè científic de la Fondazione Benetton Studi Ricerche (Itàlia) i del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya. Va ser honorat com a Sylvester Baxter Lecturer l’any 2022 per la Graduate School of Design de la Universitat Harvard.

Publicacions a l'IEC
Torna