Nom Nicolau
Cognoms Dols i Salas
Data i lloc de naixement 06-12-1967, Palma
Data d'ingrés 19-05-2014 Número 318
Secció Secció Filològica
Especialitat Fonètica i fonologia
Càrrecs a l'IEC
President de la Secció Filològica (2022 - )
Nota biogràfica

És catedràtic de filologia catalana de la Universitat de les Illes Balears.

Es va doctorar en filologia catalana, amb menció de doctorat europeu, amb la tesi Teoria fonològica i sil·labificació. El cas del català de Mallorca (2000). Va obtenir el Master of Philosophy a la Universitat de Sheffield (1993) i el Màster d’Estudis Orientals a la Universitat Oberta de Catalunya (2008). Ha estat degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears i vicerector de Projecció Cultural d’aquesta mateixa universitat. Actualment dirigeix el projecte «Corpus Oral de la Llengua Catalana» a l’IEC.

Ha publicat Catalan: a Comprehensive Grammar, en coautoria amb Max W. Wheeler i Alan Yates (Routledge, 1999), i Catalan: an Essential Grammar, juntament amb Richard M. Mansell (Routledge, 2017). Des del 2014 participa com a docent en els estudis d’Interlingüística de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia).

Ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or 2002 per la traducció al català, juntament amb Gabriel Sampol, del Llibre del desassossec, de Fernando Pessoa.

Publicacions a l'IEC
Torna