Nom Xavier
Cognoms Bonfill i Cosp
Data i lloc de naixement 05-02-1957, Planoles
Data d'ingrés 16-06-2014 Número 319
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Medicina
Nota biogràfica

És doctor en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en oncologia mèdica, medicina preventiva i salut pública, i màster en salut pública per la Universitat de Colúmbia de Nova York.

Fou director del Servei d’Epidemiologia i Informació Clíniques al Consorci Hospitalari del Parc Taulí (1987-1999) i president de la Societat de Salut Pública de Catalunya i de Balears (1997-2000). Actualment és coordinador del tercer cicle del Departament de Pediatria, d’Obstetrícia i Ginecologia, i de Medicina Preventiva de la UAB (des del 2011), catedràtic de medicina preventiva i salut pública, i coordinador del màster oficial de recerca clínica aplicada en ciències de la salut de la Facultat de Medicina de la mateixa universitat. Fou director del Centre Cochrane Iberoamericà (1997-2023) i és director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. És investigador sènior del Grup de Recerca en Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris a la mateixa institució i al CIBERESP de l’Instituto de Salud Carlos III.

Des del 1998 dirigeix la revista Annals de Medicina, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears. L’any 2018 va rebre el Premi Jaume Aiguader i Miró de divulgació i educació sanitàries, atorgat anualment per aquesta Acadèmia, per la traducció, l’edició i la producció del llibre Els tractaments, a prova. L’any 2021 fou nomenat soci de mèrit per la mateixa Acadèmia i també fou elegit membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.
Publicacions a l'IEC
Torna