Nom Jordi
Cognoms Casanova i Roca
Data i lloc de naixement 21-06-1959, Barcelona
Data d'ingrés 16-06-2014 Número 320
Secció Secció de Ciències Biològiques
Especialitat Biologia
Nota biogràfica

És doctor en ciències per la Universitat Autònoma de Madrid, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB) i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB).

Es va iniciar en el camp de la biologia del desenvolupament al Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, a Madrid, on va redactar la tesi doctoral sota la direcció del doctor Ginés Morata. Va prosseguir la formació postdoctoral a la Universitat de Columbia (Nova York), al Howard Hughes Medical Institute i en laboratoris reconeguts del Regne Unit i Nova York.

Ha publicat més d’una seixantena d’articles en revistes d’alt reconeixement. En el camp de la divulgació científica, és autor del llibre Petita història dels humans (2009) i d’articles en diaris d’informació general.

Entre els mèrits rebuts destaquen el nomenament com a membre de l’European Molecular Biology Organization (2001) i l’obtenció del Premi Josep M. Sala-Trepat de l’IEC per a joves investigadors en el camp de la regulació de l’expressió gènica. 

Publicacions a l'IEC
Torna