Nom Antoni Josep
Cognoms Furió i Diego
Data i lloc de naixement 01-09-1958, Sueca
Data d'ingrés 02-03-2015 Número 328
Secció Secció Històrico-Arqueològica
Especialitat Història medieval
Nota biogràfica

És catedràtic d’història medieval de la Universitat de València. Ha exercit com a docent convidat en diverses universitats de l’Estat espanyol i d’Europa i ha fet estades a les universitats d’Oxford (Regne Unit), París-Sorbona i Tolosa (França) i Stanford (EUA), així com a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París) i a l’Escuela Española de Historia y Arqueología en Roma. 

Va ser director de Publicacions de la Universitat de València (1997-2010) i dirigeix la revista L’Espill. És membre dels consells de redacció o dels consells assessors de les revistes Pasajes, Recerques, Anejos del Anuario de Estudios Medievales, Anales de Historia Antigua y Medieval, Continuity and Change, Estudis d’Història Agrària i Rivista di Storia dell’Agricoltura. 

Entre les seves publicacions destaquen Camperols del País Valencià (1982), Història del País Valencià (1995), Llibre d’ordenances i estatuts municipals de la ciutat de València (2006) i El rei Conqueridor. Jaume I entre la història i la llegenda (2007). També ha estat editor de diversos llibres, com València, un mercat medieval (1985), Las crisis a lo largo de la historia (2010), Història de la Corona d’Aragó (2007), Historia de las Españas. Una aproximación crítica (2015), Quinze dones valencianes (2020) i La Generalitat Valenciana. Dels orígens a l’abolició (2021).

En una altra línia d’investigació, ha estudiat la vida i l’obra de l’assagista Joan Fuster en el llibre Àlbum Fuster (1994), dirigeix la publicació de la Correspondència de Joan Fuster i s’encarrega de l’edició de l’Obra completa de Joan Fuster, en set volums.

Ha estat guardonat amb el Micalet d’Honor, distinció atorgada per l’entitat valenciana Societat Coral el Micalet (2020).
Publicacions a l'IEC
Torna