Nom Carles
Cognoms Boix i Serra
Data i lloc de naixement 29-06-1962, Barcelona
Data d'ingrés 18-01-2016 Número 211
Secció Secció de Filosofia i Cičncies Socials
Especialitat Cičncia política
Nota biogràfica

Carles Boix té la Càtedra Robert Garrett de Ciència Política i Afers Públics a la Universitat de Princeton des de l’any 2006 i és investigador distingit i director de l’Institutions and Political Economy Research Group de la Universitat de Barcelona des del 2017.

La seva recerca i docència se centren en les àrees d’economia política i teoria de la democràcia. Ha escrit Political Parties, Growth and Equality (Cambridge University Press, 1998), Democracy and Redistribution (Cambridge University Press, 2003), Political Order and Inequality (Cambridge University Press, 2015) i Democratic Capitalism at a Crossroads (Princeton University Press, 2019). Ha estat l’editor de l’Oxford Handbook of Comparative Politics (2007) i ha publicat en revistes internacionals com ara American Political Science Review, American Journal of Political Science, British Journal of Political Science, Journal of Law, Economics and Organization, International Organization i World Politics.

A Catalunya ha publicat L’obertura catalana (2003) i Cartes ianquis (2012).

És llicenciat en dret i en història i geografia per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat Harvard. Abans d’ensenyar a Princeton, va ser professor de la Universitat de Chicago. És membre de l’American Academy of Arts and Sciences des del 2010 i membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans des del 2016.

Publicacions a l'IEC
Torna